betta

Halbetegségek és gyógykezelésük.

Re: betta

HozzászólásSzerző: SadPanda » 2015.03.11. 01:47

Tibor írta:Ezt leginkább gombás fertőzés okozza, ami inkább egy másodlagos fertőzés a stressz miatt a hal legyengül és megbetegszik.
Kezelésére SERA baktopur, vagy a Parakill és az Aquafuran együttes alkalmazása.

Csak nagyon indokolt esetben szabad (kell) ilyen mérvű stressznek kitenni az állatot máskor óvatosabban és körültekintőbben járj el.


Nagyon köszönöm a segítséget, holnap veszek is neki gyógyszert!
Tanultam az esetből, sokkal jobban fogok figyelni Rá!
[signthankspin.gif]
SadPanda
Friss hal
Friss hal
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2015.03.09. 17:22

Re: betta

HozzászólásSzerző: Sogun » 2016.05.04. 19:44

Jó estét!

Szeretnék segítséget kérni!
Van egy betta harcoshalam. Napok óta figyelem, kedvetlen, elbújik a szűrő mögé. Olykor viszont úszkál, enni mindig evett.
Ma viszont az oldalára fordult és a víz felszínén lebeg. Az oldala mintha kicsit fel lenne puffadva. 2-3 hete fátyolbetegséggel kezeltem.
Most meg ez a betegség a baja (úszóhólyag betegség?). A vize mindig tiszta volt, most megemeltem a hőmérsékletet is.
Mit tehetnék még? Mi lehet a valódi betegsége?
Gyors választ kérnék, mert kétségbe ejt a látványa!

Előre is köszönöm!

Sogun
Sogun
Friss hal
Friss hal
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2016.05.04. 19:38

Betta

HozzászólásSzerző: meda » 2016.12.05. 23:10

Sziasztok!

Szegény kis bettám már 2éve velem van, bevallom őszintén az utóbbi időben nem volt sűrűn kitakarítva az akváriuma, elhanyagoltam amit borzasztóan bánok, felelőtlen voltam. Ebből gondolom, hogy adódhat a betegsége. Pontosan nem tudom mi baja lehet, olvasgattam több helyen is mielőtt ide írtam volna segítségért, de talán több tapasztalattal rendelkeznek itt jó páran, jártasabbak és akár majdnem pontos segítséget is kaphatok vele kapcsolatban. Azt vettem észre rajta, mint a legtöbben nem mozgott szinte folyton csak feküdt, amikor beszórtam neki a Betta tápot (Sera Bettagran, mindig ezt adtam neki) nem úszott oda mint előtte és kezdett el eszegetni csak tovább feküdt. Gyorsan vettem neki egy másik akváriumot, átmostam teljesen a köveket, raktam bele több növényt is, nagy bizalommal tettem át de ugyanúgy csak fekszik, néha megpróbál úszni és olyan mintha le lenne bénulva. Mintha a farok uszonyával probléma lenne és vissza húzná a földre pedig próbálkozik de ránézve olyan hogy inkább lefekszik, mint hogy erőlködjön. Viszont! ha kimondottan a fejéhez hullik le a kajája és egy kettő úgy esik le, hogy eltudja kapni azt megeszi. Nagyon bánt amilyen állapotba került, és a mai napon észrevettem, hogy elkezdett kifakulni :( Lehet még rajta segíteni? tud majd újra úszni? mitől lehet ez a betegsége? Ami nagyon furcsa, van egy másik sziámi harcos halam(fiú mind kettő, külön akváriumban) nem vagyok rá büszke de az ő vize is el volt hanyagolva. Neki semmi baja, úszkál, eszik olyan mint régen pedig már ő is 2éve nálam van. Szeretném megmenteni, előre is köszönöm a segítségeket!
meda
Friss hal
Friss hal
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2016.12.05. 22:55

Előző

Vissza: Halbetegségek