Szerző: walter » 2011.05.19. 11:25
Sziasztok!
Most tervezem egy 72 literes (60x30 alapterületű) akvárium beindítását, remélem a jövőhét elején megérkezik.
Teljesen kezdő vagyok, ez lesz az első akváriumom, ha valami alapvető dolgot kérdeznék, légyszi vegyétek ezt figyelembe :)
Elég sok oldalt és fórumot megnéztem már, sokat tanultam, de lenne még pár kérdésem.
Az üzletben ahol érdeklődtem, ott az eladó azt mondta, hogy mivel nem túl nagy az akvárium és ha nem lesz benne túl sok növény akkor nem kell táptalajt használni, elég lesz a tápoldat és a tápgolyó, a talajjal elég sok gond lenne tisztán tartás szemszögből.
A kérdésem a következő lenne:
Úgy terveztem, hogy ahol a növények lesznek és az akvárium hátsó részében 5-7 cm vastag lenne a talaj, elöl pedig 2-3 cm, fokozatosan csökkenne a vastagság.
Az egyik nagy áruházban (Lakásból otthont) láttam nagyon aprószemű, kb. homok szemcséjű fehér talajt, úgy gondoltam, hogy a vastagabb részekben ilyet tennék 3-4 cm vastagon alulra és rá 2-3 cm nagyobb szemcséjű réteg kerülne.
Úgy láttam valahol, hogy nagyon apró és nagyon nagy szemcse nem szerencsés talajnak mivel nehéz takarítani, ...
7,5kg volt 1300Ft igazából ezért döntenék mellette, az üzletben kb 400Ft volt egy zacskó nagyobb szemű és abból 15 kellene, a kezdeti kiadásokat szeretném csökkenteni vele, ha lehet.
Szerintetek jó lenne így?
Előre is köszönöm a segítséget!
üdv,
walter