Oldal: 1 / 5

Fa dekoráció az akváriumba

HozzászólásElküldve: 2010.02.22. 17:48
Szerző: papi
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, szeretnék valamilyen fa dekorációt tenni az akváriumomba, arra lennék kíváncsi, hogy milyen faággal, v. gyökérrel érdemes kezdeni, ill., hogy hogyan kell előkezelni, mielőtt az akváriumba tenném.

Re: Fa dekoráció az akváriumba

HozzászólásElküldve: 2010.02.22. 19:19
Szerző: tibicuk
Erre vonatkozólag van egy szőlőtőkés topik,ott adtam pár tanácsot,hogy hogyan kell csinálni.Jó még a platánfa ág is.

viewtopic.php?f=85&t=1002

Re: Fa dekoráció az akváriumba

HozzászólásElküldve: 2010.02.22. 22:17
Szerző: papi
[great.gif] Köszönöm az tájékoztatást, intézkedni fogok. [icon_salut.gif]

Re: Fa dekoráció az akváriumba

HozzászólásElküldve: 2010.02.28. 14:33
Szerző: kohi81
Sziasztok!
Hogyan tudom eldönteni hogy egy fa jó-e dekorácionak az akváriumba? A fresnapfban láttam jó áron de nem tudom megvehetem-e??

Re: Fa dekoráció az akváriumba

HozzászólásElküldve: 2010.03.01. 15:32
Szerző: Kovan
Ha az akváriumi cuccoknál volt,akkor elvileg nyugodtan megveheted,de valami címkének csak kell lennie a környékén. Vasfa vagy mangrove lehet. Amennyiben pedig nem jutottál közelebb,akkor kérdezd meg valamelyik eladót.
http://images.google.com/images?oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=vasfa&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=hu&tab=wi
Ha valami hasonló volt,akkor szerintem bátran megveheted,de ezt se árt kifőzni illetve elég sokáig színezheti a vízedet,amit egy kis áztatással minimalizálhatsz.

Re: Fa dekoráció az akváriumba

HozzászólásElküldve: 2010.04.07. 13:38
Szerző: papi
Úgy néz ki, hogy sikerült egy dekoratívabb platánfa ágat beszereznem, a tibicuk korábbi szőlőtőkés hozzászólásaiból arra következtettem, hogy az előkészítés egy hosszú folyamat lesz. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem az előbbi hozzászólásokból azt olvastam, hogy sok fa színezi a vizet, ez igaz lehet a platánfára is?

Re: Fa dekoráció az akváriumba

HozzászólásElküldve: 2010.04.07. 15:34
Szerző: tibicuk
papi írta:Úgy néz ki, hogy sikerült egy dekoratívabb platánfa ágat beszereznem, a tibicuk korábbi szőlőtőkés hozzászólásaiból arra következtettem, hogy az előkészítés egy hosszú folyamat lesz. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem az előbbi hozzászólásokból azt olvastam, hogy sok fa színezi a vizet, ez igaz lehet a platánfára is?


Igazából nekem amikor volt az akiban,akkor vasfa is volt.A platán meg kevés.Tervben volt,hogy platánfa dekoráció lesz,de hozzájutottam pár szőlőtőkéhez,azt raktam be.Úgyhogy nem tudom,hogy a vizet színezi-e.Csak egy tippem van,hogy nem.Most jelenleg uszadékfa is díszíti a akit.Ezek nem színeznek semmit.
Jó lehet még a rózsagyökér is.Nekem már az is volt.

Re: Fa dekoráció az akváriumba

HozzászólásElküldve: 2010.04.09. 08:51
Szerző: papi
Köszönöm a segítséget, ez végül is megnyugtató, hogy nem kell még utána a színezett vízzel is bajlódnom. Még egy kérdés, a víz elszíneződését mi okozza valamiféle csersavak? Vagy rosszul gondolom? Ez a halakra nézve nem veszélyes?

Re: Fa dekoráció az akváriumba

HozzászólásElküldve: 2010.04.09. 12:09
Szerző: Csababá
Van olyan hal, ami "csersavas" vízből származik, neki kifejezetten jó is. Vízcserével kordában lehet tartani.

Re: Fa dekoráció az akváriumba

HozzászólásElküldve: 2010.06.26. 13:04
Szerző: Bence
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem első sorban Tibortól kérdezem de ha más is tudja annak is megköszönöm.Szóval:az "akváriumok bemutatása" topikban a 110*45*45*-ös akváriumban az szép fa milyen fajta? Én is kaptam egy ugyan olyat és érdeklődnék hogy meddig kell áztatni (tudom hogy addig míg tiszta nem lesz a víz)Arra vagyok kíváncsi hogy hány napig, hétig vagy akár hónapig?