POLIP

Az akváriumban fellelhető élőlények a halakon kívül.

Re: POLIP

HozzászólásSzerző: Balaton Anna » 2010.01.29. 20:51

Ti egyáltalán csináltatok már ilyet?! Fogadjunk hogy azt sem tudjátok hogy hogy kel polipos akváriumot csinálni csak azt mondjátok neki hogy csinálja meg ..aztán ha elrontja az úgysem a ti bajotok... Nem igaz? És még én vagyok az álomromboló...Ti sem vagytok jobbak.. ti meg hagyjátok hogy olyat csináljon amibe tudjátok hogy úgyis belebukik!!!

Úgy mégis melyik a jobb?

Aki megmondja az igazat hogy ez nem lehetséges egy kezdő akvarista számára és előbb szerezzen tapasztalatot édesvízebe, tengervízbe.....

vagy

Aki azzal hitegeti hogy szerezzen tapasztalatot és hogy járjon utána amikor még ő sem csinált ilyet. És azzal kötekedik hogy álomrombóló az aki megmondja az igazat?


Én elhiszem hogy így profibbank tűnik hogy ilyen tanácsokat osztogattok hogy persze lehet ilyet meg hogy próbálja csak meg.....

És amikor majd ott áll a hatalmas , bebüdösödött akváriuma előtt és ott van benne a halott poilp akkor
ki az álomromboló? Ki mmondta neki hogy az olyan álma valóra válhat ami tudjuk hogy nem?????????????????????????????
Ti mondtátok neki hogy sikerülhet.........szóval ti vagytok az álomrombolók.............
Az élet olyan mint a monopoly.....tudni kell okosan játszani...
Avatar
Balaton Anna
Kis hal
Kis hal
 
Hozzászólások: 46
Csatlakozott: 2009.03.30. 19:29
Tartózkodási hely: Budapest

Re: POLIP

HozzászólásSzerző: Kovan » 2010.01.29. 21:05

Kedves Anna!

Én egyáltalán nem azt mondtam Neki,hogy csinálja,aztán majd amikor jön panaszkodni,hogy hogy járt,akkor majd én magamban mekkorát fogok röhögni,hogy milyen jól kiszúrtam valakivel. Képzeld én azért tartok állatokat,mert nagyon szeretem őket és ha valakinek rosszat akarnék azt biztos nem úgy tenném,hogy közben akár közvetve is megöljek egy állatot.
Egyébként nem tudom,hogy a következő mondatokban hol olvastad azt,hogy gyerünk csináld,mi már csináltunk ilyet és ha Te bedőlsz vele,akkor mi jót röhögünk rajtad és így is mi leszünk az okosabbak.
Csak néhány mondat:

Szerintem nem érdemes vele kezdeni. Ráadásul ez egy tengeri akvárium lenne, így egy ekkora akváriumhoz a sok tengeri felszerelés, sem egy kis összeg. Úgyhogy ha csak nem vagy milliomos és nincs egy szobányi fölösleges helyed ne kezdj bele.-Csabi
Szerintem kutass tovább, akár külföldi oldalakon is, hogy mi a gyakorlat! Biztosan vannak kisebb polipok is, de az biztos, hogy nagyon sok energiába (tanulás) és pénzbe kerül, ráadásul előbb érdemes (talán inkább kötelező) lenne beletanulni a tengeri akvarisztikába, ami megint rengeteg idő és pénz.-Csababá
Természetesen elsőnek egy kisebb és kevesebb gonddal járó próbálkozásba kell belefogni,ezt leírták mások is,és ahogy észrevettem a kérdés felvetője is belátta.-Saját magam
Avatar
Kovan
Növendék hal
Növendék hal
 
Hozzászólások: 430
Csatlakozott: 2007.11.28. 20:24
Tartózkodási hely: Békéscsaba

Re: POLIP

HozzászólásSzerző: yoghürt » 2010.01.30. 04:13

ezt a vitát azt hiszem nekem kell eldöntenem :)
anna hozzászólása az igazság szerint tényleg nagyon lehangoló volt.abból nekem az jött le hogy hülyevagyok hogy egyáltalán eszembe jutott.
de szerencsére nem hangolódtam le, mert rögtön utána olvastam kovan hozzászólását, aminek a szellemiségével az élet bármely egyéb területén azonosulni tudok. nagyon jó érzés volt azt olvasni. köszönöm!

egyébként akármennyire is nem értek hozzá, biztos vagyok benne, hogy ha az anyagi részét most nem nézzük a dolognak (ami nyilván több százezres tétel, ezzel a legelején tisztában voltam) kellő utánajárással, lelkes fórumozó segítőkész emberekkel, hozzáértő kereskedővel/tenyésztővel és kellő szakirodalom olvasással bele lehetne vágni egy ilyenbe.
ha ma kapnék egy polipot egy adag vízben nyilván kimúlna szegény, hamar. de biztos vagyok benne hogy nem lehetetlen az elképzelés, kellő szellemi munka ráfordításával.
annyira pedig minimum komolyan gondolom, hogy legalább egy árajánlatot és "tartási útmutatót" szerezzek magamnak. ez a minimum amit megér az ügy, hogy ha tényleg kivitelezhetetlen jelen(!) helyzetemben, akkor tudjam hogy pontosan miért is az.
ebben máris sokat segítettetek.
köszönöm
yoghürt
Friss hal
Friss hal
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2010.01.26. 19:42

Re: POLIP

HozzászólásSzerző: Csababá » 2010.02.02. 09:18

Felkereshetnél állatkerteket, ha jól sejtem ott is akadnak hozzáértő emberek.
(hol tartanánk ma, ha mindenki megfogadta volna a többiek kishitű intelmeit...)
Korábban diszkoszra (is) fájt a fogam, de picit beleástam a témába és erősen jegelem az ügyet.
...SZERINTEM. Továbbá..."Nem minden esetben értek egyet saját véleményemmel, nézeteim nem feltétlenül tükrözik meggyőződésemet" (Peterdi) A válaszokat, hozzászólásokat előre (is) köszönöm.
Avatar
Csababá
Moderátor
Moderátor
 
Hozzászólások: 3227
Csatlakozott: 2008.01.07. 09:09
Tartózkodási hely: Gyula

Re: POLIP

HozzászólásSzerző: kulievy » 2010.02.02. 14:02

Engem is érdekel minden ami egzotikus az akváriumban :-D Köztük a diszkosz hal is amiről Csababá volt szerencsés meggyőzni (és köszönöm neki) hogy az én képességeimet felűlmúlja.

De jó gondolat mármint a polip.

Ez a fórum meg lassan hasonlít egy politikai és életnézeti vitához. Arról vitáztok mint a parlamentben ami titelek nem is érint és effektíve a vélemény nyilvánitáson kívűl semmi közötök.

Én barátságos hangvitelűnek szánom mindenki felé ezt a hsz.

Ui: a polip nekem is tetszik
kulievy
Kis hal
Kis hal
 
Hozzászólások: 46
Csatlakozott: 2009.07.01. 16:26
Tartózkodási hely: Gyula

Re: POLIP

HozzászólásSzerző: Kovan » 2010.02.02. 16:17

Én még véletlenül sem szerettem volna vitafórumot csinálni a témából. Nem vitázni szándékoztam,de sajnos Anna egy olyan hangnemet ütött meg a hozzászólásában ami engem zavart.
Kedves yoghürt örülök,hogy nem adtad fel az álmodat,csak így tovább az élet más területein is.
Én esetleg megpróbálnám a helyedben a Pasaréti-t megkeresni egy levélben,hogy adjon esetleg valami tanácsot,hogy kinél próbálkozz információszerzéssel,hiszen Ő egy elég közismert embert a magyar akvarisztikában,tehát lehet,hogy ismer valakit,aki tud mondani Neked valami információt.
Avatar
Kovan
Növendék hal
Növendék hal
 
Hozzászólások: 430
Csatlakozott: 2007.11.28. 20:24
Tartózkodási hely: Békéscsaba

Re: POLIP

HozzászólásSzerző: yoghürt » 2010.02.02. 17:27

Tartozik ehhez a számomra ismeretlen névhez esetleg email cím is?
azt hiszem ha csak Pasatéti nyomon indulok el az nem túl célravezető
még egyszer köszi
yoghürt
Friss hal
Friss hal
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2010.01.26. 19:42

Re: POLIP - Pasaréti

HozzászólásSzerző: Csababá » 2010.02.03. 07:24

http://www.akvariummagazin.hu/index.php ... &userid=92
http://akvarisztika.budapet.hu/2008/10/ ... -gyulanal/
http://webshop.animare.hu/akvarisztika+ ... 25050.html
http://#/?oldal=14&q=pas ... ti%20gyula
Ha jól tudom, az egyetlen magyar akvarisztikai lap főszerkesztője, több évtizede sikeres szaporító/tenyésztő, könyvszerző, az AME elnöke, stb. Fogalom a magyar akvarisztikában. Nem mindenki egyformán kedveli, de "kikerülhetetlen". Ha még nem találkoztál a nevével, talán nem kutakodtál eleget az akvarisztikában, attól tartok.
(bocs a külső linkekért, de azt hiszem, ennyit megérdemel és talán nem is (csak) ebben a témában)
...SZERINTEM. Továbbá..."Nem minden esetben értek egyet saját véleményemmel, nézeteim nem feltétlenül tükrözik meggyőződésemet" (Peterdi) A válaszokat, hozzászólásokat előre (is) köszönöm.
Avatar
Csababá
Moderátor
Moderátor
 
Hozzászólások: 3227
Csatlakozott: 2008.01.07. 09:09
Tartózkodási hely: Gyula

Re: POLIP

HozzászólásSzerző: Dilis » 2012.06.24. 22:22

Szia.És hol lehet beszerezni egy polipot?
Dilis
Friss hal
Friss hal
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2012.06.24. 22:21

Előző

Vissza: Egyéb vízi élőlények

cron