Növények Tápozása

Növényeink, azok ápolása, pusztulása!!!

Re: Növények Tápozása

HozzászólásSzerző: Tibor » 2010.06.21. 18:59

Ha jól tévedek, Baján v. környékén kell keresned, mivel ott gyártják, de erről tibicuk többet tud neked mondani, szerintem keresd meg.
Tibor
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Bejegyzések: 337

HozzászólásSzerző: Tibor » 2010.07.05. 08:43

Sziasztok!

Szeretnék egy kis felmérést készíteni, hogy ki milyen növénytápot és milyen rendszerességgel használ.
Tibor
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Csababá » 2010.07.05. 11:49

keserűsó+zöldítő komplex+kálium napi adagolással (szerintem, ha nem használnám, sem lenne túl nagy a különbség, mivel az élesztős "rendszer" nem biztosít elég CO2-t, de a lelkemet megnyugtatja, ja és a fényem is kevés)
...SZERINTEM. Továbbá..."Nem minden esetben értek egyet saját véleményemmel, nézeteim nem feltétlenül tükrözik meggyőződésemet" (Peterdi) A válaszokat, hozzászólásokat előre (is) köszönöm.
Csababá
Moderátor
Moderátor

Bejegyzések: 2490

HozzászólásSzerző: papi » 2010.07.08. 07:35

Én a Neptun Aquaplant & CO2 tablettát használom a leírás alapján, 54L-be rakok 2-3 tabit 2 naponta nálam elég jól működik.
papi
Kis hal
Kis hal

Bejegyzések: 59

HozzászólásSzerző: díszmárna » 2010.07.12. 07:18

Neptun Akváriumi növénytápsó oldatot használom.
Makro- és mikorelemeket tartalmazó tápoldat. Adagolás: 1 ml ( kb. 25 csepp) 5 L vízhez. 1 ampulla 50 L vízhez elegendő.
Úgymond elvannak a növényeim. Co2 nincsen és nem is érzem szükségét nem akarok őserdőt az akváriumba.
díszmárna
Kis hal
Kis hal

Bejegyzések: 26

HozzászólásSzerző: bajusz9 » 2010.07.12. 12:52

Nem nagyon használok növénytápot......
Lustaságból, vagy ki tudja.
Úgy látom, ami megfizethető az semmit nem ér, illetve számomra sok macera lenne vele. :oops:
A Sears Conlint szerettük én és a növényeim, most nem adom nekik a Csababá féle változatot sem, amíg a nagy meleg miatt nem világítok rendesen, addig nem is tápozok.
Szőke vagyok! Oszt?
Napról napra az újdonság varázsával ajándékoz meg az amnézia.
bajusz9
Moderátor
Moderátor

Bejegyzések: 2580

HozzászólásSzerző: Tibor » 2010.08.04. 12:38

Tibor írta:Sziasztok!

Szeretnék egy kis felmérést készíteni, hogy ki milyen növénytápot és milyen rendszerességgel használ.

Nem érkezett, túl sok válasz a kérdésemre ebből arra következtetek, hogy nem túl népszerű a növények tápozása errefelé. De örülnék neki, hogy ha jönne azért még értékelhető adat, hátha más lenne a végeredmény.
Köszönöm.
Tibor
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: calbus » 2010.08.04. 14:02

Most a Happy life- Ferro ami nagyon bejön. Lassan meglesz az eredménye is. Kezdenek a növények kialakulni.
calbus
Növendék hal
Növendék hal

Bejegyzések: 195

HozzászólásSzerző: Csababá » 2010.08.04. 17:42

A növények tápozása kapcsán jutott eszembe, hogy szívesen vennék tapasztalatokat első kézből EasyCarbo-val, illetve szponzor esetén [rofl2.gif] kísérleteznék is vele mondjuk 200 literben. Nem tudom miért, de még nem próbáltam a GA micro-macro tápokat, pedig az elmélet szerint jó kell legyen.

calbus írta:Most a Happy life- Ferro ami nagyon bejön. Lassan meglesz az eredménye is. Kezdenek a növények kialakulni.

Örülök, hogy jók a tapasztalataid, mert az akvakertészek nem igazán ismerik el a terméket.
Gondolj bele, akár még jobb is lehetne! ;) (van valami plusz CO2-forrás?)
...SZERINTEM. Továbbá..."Nem minden esetben értek egyet saját véleményemmel, nézeteim nem feltétlenül tükrözik meggyőződésemet" (Peterdi) A válaszokat, hozzászólásokat előre (is) köszönöm.
Csababá
Moderátor
Moderátor

HozzászólásSzerző: Csababá » 2010.08.04. 17:46

Néhányan nem írták, CO2-vel mi a helyzet, pedig az is tápnak számít(hat). Nálam az élesztős megoldás visszaszorította az algákat és (szerintem) gyorsabban is(/egyáltalán) nőnek a növények. Powerhead porlasztójára kötöttem két palackot. Ebben a melegben jól nyomja, télen gondban vagyok. Következő kísérletként majd berakom a bútorba a szűrő mellé, sötétbe. Ott talán télen is melegebb van, de nem tudom, gond-e a fény hiánya?
Csababá
Moderátor
Moderátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Növények az akváriumban