Oldal: 1 / 1

Új akváriumban valami nem oké

HozzászólásElküldve: 2016.12.12. 23:42
Szerző: Jumurdzsak
Sziasztok,

Berendeztem egy új 54 literes akváriumot. Készítettem bele 3D hátteret amit táblás hőszigetelő anyagból (rózsaszín extrudált polisztirol) faragtam ki és 3 réteg flexibilis csemperagasztóval borítottam (az utolsót vasoxid festék porral színeztem).

A rögzítését http://www.soudal.hu/diy-szilikonok/item/361-neutralis-szilikon ilyen szilikon ragasztóval oldottam meg. Utána rengetegszer átmostam, vagy öt teljes vízcserét csináltam, mindig egy napig hagytam állni benne a vizet. Alaposan, forró vízzel átmosott akvárium talajt tettem bele, plusz pár db dísznövényt. Kb egy hétig járattam a berendezett akváriumot, a szettben lévő gyári Aquael ASAP 300 szűrő folyamatosan keringette a 25 fokos vizet. 6 db Törpesügereket szerettem volna benne tartani, de érkezés után 4 viszonylag hamar elpusztult (kb 2 óra), kettőt sikerült megmenteni, azok most a kiskádban várják a jobb sorsukat.

Szerintetek mi lehet a baj a vízzel? Mi okozhatja ezt? Ránézésre tökéletesen tiszta, nem büdös.

Behelyezés után a halak az alsó sarokban bújtak el és teljesen enerváltak, színtelenek lettek, úszásproblémáik voltak. Tippeket szeretnék mit nézzek meg, mit változtassak, hogy megfelelő helyet tudjak biztosítani a halaknak.

Előre is köszönöm,

Jumurdzsak

Re: Új akváriumban valami nem oké

HozzászólásElküldve: 2016.12.19. 19:35
Szerző: Drizzt
Sziasztok, szinte pontosan ugyan ez a gondom nekem is . Annyi különbséggel , hogy sima nikecelt használtam és külső szűrő megy egy hete . Tegnap beraktam egy Labeo-t meg két neont , egy páncélost és egy ancit . Már csak a két harcsa él , mert átraktam egy másik akiba , ami működik egy fél éve . Ott nincs semmi bajuk . Ma kipróbáltam két vöröstorkúval , de elkezdett mattulni a szemük és enerváltak lettek . Vissza raktak a másikba őket és helyrejöttek .

Re: Új akváriumban valami nem oké

HozzászólásElküldve: 2016.12.25. 09:05
Szerző: Drizzt
Sziasztok . Kellemes ünnepeket .
Megoldódott a probléma. Kiderült , hogy a csemperagasztó a huhyó. Rossz fajtát választottam , teljes vízálló kell hozzá , amit medencéhez ajánlanak . Most egy pár vízcsere után semmi gond nincs , a halak jól érzik magukat , a növények is kezdik kiheverni a mérgezést . Egy tapasztalattal gazdagabb lettem .