Ózonkészülékek

Fűtés, hűtés, szűrés, levegőztetés, CO2, mit, mivel, hogyan.

Re: Ózonkészülékek

HozzászólásSzerző: Tibor » 2010.11.12. 21:04

Utána néztem néhány külhoni fórumban a The Philips Aquarium Purifier -nek nagyon megoszlanak a vélemények, nyilván az is közrejátszik, hogy elég új a dolog. Még nem tudott sokat bizonyítani. Tom Barr (az akvakertészek Istene [icon_pray.gif]) szerint "nem igazán hasznos".
http://www.barrreport.com/showthread.ph ... m-Purifier
[eusa_think.gif]
Avatar
Tibor
Adminisztrátor
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 1116
Csatlakozott: 2007.12.08. 13:56
Tartózkodási hely: Szarvas

Re: Ózonkészülékek

HozzászólásSzerző: feca101 » 2010.11.13. 01:23

Vagy átalakul vagy nem, gondolom nem merték volna kereskedelmi forgalomba hozni ha meghaladná az egészségügyi határértéket a kibocsájtott káros gáz mennyisége, összetétele. Csak hát tudjuk mit jelent sok esetben ez a határérték. A klórról is most kezdik megállapítani, hogy szerves anyagokkal érintkezve toxikussá válik, rákkeltő anyagok képződnek belőle. Ehhez képest egész életünkben használtuk és még fogjuk is.
Vagy átalakul valamivé vagy nem, gondolom ezt is sok egyéb tényező is befolyásolja.
A " jó " baktériumok elpusztulnak, csak nem mind, a nagyobb telepek megmaradnak. Nem tesz különbséget jó és rossz baktérium között, már ha van ilyen. A mi szempontunkból biztos van.
A vízcserére akkor is szükség van, szerintem nem lehet ilyen kis vízmennyiségnél a természetbenihez közeli biológiai egyensúlyt létrehozni. És igen, az elpusztult mikroorganizmusok maradványai is ott keringenek a vízben.
Nem feltétlenül a nitrát termelődéssel van a gond egy akváriumban, hanem inkább a nitritekkel és az ammóniával, de ebbe nem megyek bele, mert úgy emlékszem már le van írva valahol a fórumon, egyébként érdemes utánaolvasni, hogy megértsd a nitrogén körforgását.

Tibor írta:Utána néztem néhány külhoni fórumban a The Philips Aquarium Purifier -nek nagyon megoszlanak a vélemények, nyilván az is közrejátszik, hogy elég új a dolog. Még nem tudott sokat bizonyítani. Tom Barr (az akvakertészek Istene [icon_pray.gif]) szerint "nem igazán hasznos".
http://www.barrreport.com/showthread.ph ... m-Purifier
[eusa_think.gif]


Tom Barrnak jó kis írásai vannak [icon_pray.gif] , szoktam őket olvasgatni, majd elolvasom ezt is, van pár növényese amiben igen szép és egészséges halak is élnek.
Bizony új dolog ez a készülék, és még nem tesztelte, tesztelhette túl sok akvarista, majd pár év múlva derül ki igazán, hogy hasznos e vagy sem. A gyártók tesztjével szemben mindig szkeptikus vagyok. De biztosan jobb ez a készülék, mint a régebbi barkács típusok amik szabályozatlanul engedték az ózont a vízbe.
Később is oszd meg a készülékkel kapcsolatos tapasztalataid.
Ha esetleg van másnak is ózonkészüléke, jöhet a tapasztalat arról is, ha már így belelendültünk, akár barkács vagy DIY készülékről is. Nekem például volt ilyen. Nem sok leírt tapasztalat van az ózonizátorokról pedig sokan használják őket.
feca101
Cápa
Cápa
 
Hozzászólások: 838
Csatlakozott: 2009.12.09. 14:37
Tartózkodási hely: Békéscsaba

Re: Ózonkészülékek

HozzászólásSzerző: Csababá » 2010.11.13. 09:55

Az én aggályomat érted?
(a gyárak elsősorban eladni akarnak...)
...SZERINTEM. Továbbá..."Nem minden esetben értek egyet saját véleményemmel, nézeteim nem feltétlenül tükrözik meggyőződésemet" (Peterdi) A válaszokat, hozzászólásokat előre (is) köszönöm.
Avatar
Csababá
Moderátor
Moderátor
 
Hozzászólások: 3227
Csatlakozott: 2008.01.07. 09:09
Tartózkodási hely: Gyula

Előző

Vissza: Technika az akváriumban

cron